Storytellers

Copyright © All Rights Reserved to stichting Antipesto

Filmprojecten

Storytellers is een film beweging dat er naar streeft met jongeren korte films en documentaires te maken in een korte tijd waarin empowerment en bewustwording centraal staat ten behoeve van burgerschap en maatschappelijke integratie.

 

Op scholen


Storytellers heeft als missie het weerbaarder maken van jongeren door middel van film, bevorderen van bewustwording en inclusiviteit.


Het is een kans voor jongeren om zichzelf - binnen de disciplines van film - hun gevoel en wereld te vertalen en ervaringen te verwerken, dromen te vervullen (en jongeren in andere landen) te ontmoeten, zich te ontwikkelen, cultuur en belevingen uit te wisselen en te experimenteren met film en bewegende beelden. 


Jongeren worden zelfverzekerder en ontwikkelen zich beter en stabieler in het proces naar volwassenheid toe en durven assertief te zijn.


Wat Storytellers op school bijzonder maakt is dat de doelgroep leert alle rollen op de filmset zelf te verdelen, in te vullen en uit te voeren.

Storytellers


Buitenruimte


Antipesto heeft te maken met jongeren die uit een pestsituatie komen en dit ook hebben beleefd, maar ook met jongeren die voor persoonlijke uitdagingen staan en niet weten hoe ermee om te moeten gaan.


Met dit project bezigen wij ons met het bewust maken van jongeren en jong volwassenen over maatschappelijk thema’s waar zij mee geconfronteerd worden,

Met (intrinsieke) weerbaarheid en het inspireren van jongeren tot sociale activatie.


Daarmee ook het voorkomen van polarisatie en het bevorderen van inclusiviteit.

Documentaire maken


Buitenruimte


Antipesto doet ook andere leuke dingen.


Wij  geven jongeren een stem en een podium waar zij zich kunnen uiten en ook leuke dingen kunnen doen. 

Het maken van vlogs en doen van talkshows zorgt ervoor dat je dialogen in stand houdt, informeert en geinformeerd wordt


Ook met dit project bezigen wij ons met het bewust maken van jongeren en jong volwassenen over maatschappelijk thema’s waar zij mee geconfronteerd worden,

Met (intrinsieke) weerbaarheid en het inspireren van jongeren tot sociale activatie.


Daarmee ook het voorkomen van polarisatie en het bevorderen van inclusiviteit.

Talkshow/vloggen